Holztiger: de houten diertjes

holztiger

Holtziger maakt met de hand gemaakte houten speelfiguren voor kinderen. Holztiger figuren zijn er in veel verschillende soorten en maten, van dino’s tot koolmeesjes, leeuwen, kerstfiguren en ridders. De Holztiger dieren zijn relatief groot en dus heel gemakkelijk vast te houden voor kleine kinderhanden. Ieder figuur is handgemaakt van massief esdoornhout, heel zacht en glad afgewerkt. De figuren worden daarna met hand beschilderd met een verf op waterbasis.

Holztiger is een merk van Gollnest & Kiesel, de grootste speelgoedproducent van Noord-Duitsland. Naast Holztiger produceren ze ook Heimess (babyspeelgoed), Goki (Houten kinderspeelgoed) en Anker (stenen gebouwen).

Het bekende ‘spielgut’ logo is verbonden aan zo’n 145 Holztiger speelfiguren. De jury geeft aan dat de afzonderlijke dieren vanaf 2 jaar te gebruiken zijn om alledaagse ervaringen opnieuw te spelen. Vanaf 3 jaar kunnen kinderen met meerdere figuren spelen, om zo hun eigen fantasie-wereld te creëren.

Speelbak

Hoe leuk om de diertjes van Holztiger te combineren met bijv. kinetisch zand of speelrijst in een speelbak. Maak de speelbak alvast klaar voor je kind, zo kunnen ze gelijk aan de gang met de speelbak. Maar je kunt natuurlijk ook alle spullen buiten de bak neerzetten zodat ze zelf kunnen bepalen wat ze toevoegen aan het spel en wanneer.

Mijn kinderen houden van het zelf kunnen kiezen, maar af en toe vinden ze het ook leuk als ik het geheel helemaal klaar zet

Rollenspel

Naast het spelen in de speelbak met de diertjes van Holztiger kun je natuurlijk ook leuk rollenspel spellen met de diertjes. Maak met andere materialen bijvoorbeeld een dierentuin of boerderij en speel samen met je kindje met de diertjes. Je kunt ook oefenen met dierennamen, dierengeluiden en/of gebaren. Leuk om na een aantal keren te zien dat je kindje al veel begrijpt en snel leert!

Zoals je kunt lezen een op duurzame en veilige manier geproduceerd natuur product, heel fijn om samen met je kind(eren) mee te spelen!

Staat het gewenste diertje er niet tussen? Stuur even een berichtje, want we bestellen regelmatig!

Liefs Gerdi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen