Strikmutsje, het mutsje voor een (pasgeboren)baby

Een strikmutsje is het ideale babymutsje! Strikmutjes worden ook wel helmmutsjes genoemd, omdat het mutsje als een soort helm op het hoofdje van de baby zit. Het mutsje kun je gemakkelijk onder het kinnetje van de baby vastmaken. Strikmutsjes zijn er in verschillende materialen en kleuren. Zo zijn er mutsjes van biologisch wol, biologische wol en zijde, biologisch katoen, biologisch amberkatoen en een combinatie van materialen.

Voordelen van een strikmutsje

Een strikmutsje helpt bij het reguleren van de temperatuur van een baby. De lichamelijke thermostaat wordt ingesteld door de temperatuur op het voorhoofd. Doordat het voorhoofdje bij een strikmutsje onbedekt is, wordt de temperatuur beter gereguleerd. Pasgeboren kindjes hebben in verhouding tot hun lichaam een groot hoofd waardoor ze snel warmte en dus ook energie verliezen. Een strikmutjes gaat warmteverlies tegen, maar houdt het hoofdje van het kindje wel lekker warm. Door een kindje te ondersteunen in het warmhouden van het eigen lichaam, kan het zijn/haar energie steken in de groei en ontwikkeling.

Daarnaast werkt een strikmutsje prikkel werend, zo krijgt het kindje meer prikkels van buitenaf. Het mutsje zit namelijk over de oortjes, waardoor het echt kan afsluiten van de buiten wereld. Erg fijn om een strikmutsje te dragen als het kindje in een draagdoek of draagzak zit. Naast het warmhouden van het hoofdje dus ook nog minder prikkels van buitenaf, een echte win-win situatie.

strikmutsje forgaminnt

Strikmutsje Forgaminnt

Het strikmutsje van Forgaminnt is gemaakt van 100% biologisch katoen met amber draad. Amber is versteende hars die afkomstig is van naaldbomen en een geneeskrachtige werking heeft. Amber staat ook wel bekend als barnsteen, waar je vooral sieraden van ziet!

Kenmerken van amber zijn:
– Werkt thermoregulerend, het zorgt ervoor dat het koelt bij warmte en verwarmd wanneer het koud is.
– Is anti-allergisch.
– Heeft een kalmerende en rustgevende werking.
– Neemt gemakkelijk vocht op en werkt dus ook goed bij warmte.

Daarnaast werkt barnsteen pijnstillend en remt het eventuele ontstekingen.

strikmutsje condor

Strikmutsje Condor

Het strikmutsje van Condor is gemaakt van 100% katoen en wordt gemaakt in de condorfabriek in Spanje. Een echt Europees product. De strikmutsjes van Condor zijn fijn voor de zomer door de opengewerkte structuur is het niet te warm, maar werkt het toch prikkel werend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen